ورود کمیسیون اصل 90 مجلس به ماجرای حقوق بازنشستگان

پس از ورود کمیسیون امنیت ملی به ماجرای افزایش حقوق بازنشستگان ، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم به این مساله ورود کرد

ورود کمیسیون اصل 90 مجلس به ماجرای حقوق بازنشستگان

پس از ورود کمیسیون امنیت ملی به ماجرای افزایش حقوق بازنشستگان ، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم به این مساله ورود کرد

علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر  گفت: روز گذشته با رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس صحبت کردم و ایشان نیز معتقد بودند حقوق کارگران دولت نیز باید طبق مصوبه‌ی شورایعالی کار افزایش پیدا کند. برای حل این مشکل رایزنی‌هایی در حال انجام است. 

دبیرکل خانه کارگر گفت: متاسفانه افزایش حقوق بازنشستگان هنوز ابلاغ نشده و از طرفی حقوق کارکنان دولت ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده که این خلاف قانون است و ما امیدواریم هر چه زودتر این مشکل حل شود. 

وی در این جلسه ضمن تسلیت سالروز رحلت امام خمینی (ره) گفت: امیدوارم همه‌ی ما راه انقلاب و امام را پیش بگیریم. همه‌ی ما انقلابی هستیم؛ کشاورزان و کارگران انقلابی هستند که اگر اینگونه نبود این انقلاب تا امروز به قوت خود پابرجا نبود. 

وی گفت: مسیر امام و انقلاب مسیر مستضعفین و کوخ‌نشینان بود که این مسیر باید دنبال شود. چگونه افرادی که دم از انقلاب می‌زنند از جراحیِ اقتصادی سخن می‌گویند؟ چرا قرار است این جراحی از سفره فقرا آغاز شود. ما امیدواریم دولت در سیاستهایش بیش از این به فقرا و مستضعفین توجه کند. 

در ادامه این مراسم حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: رشد مداوم اقتصادی، ثبات قیمتها، ایجاد اشتغال، توزیع عادلانه منابع و درآمدها از اهداف کلان هر اقتصادی محسوب می‌شود. از طرفی تورم جزو پدیده‌های مضر اقتصاد است که بر سایر متغیرهای کلان اثرگذار است. تورم از یکسو تحت تاثیر سیاستهای کلان اقتصادی است و از طرف دیگر بر سیاستهای کلان و سیاستهای خرد اثر می‌گذارد. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ضمن تاکید بر نقش سیاستهای دولت در افزایش نرخ تورم گفت: دولت از یک طرف پُز خصوصی‌سازی و اقتصاد لیبرالی به خود می‎‌گیرد و از طرفی دیگر دستش خالیست و سیاستهایی را پی می‌گیرد که به طور مستقیم زندگی اقشار ضعیف جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. 

صادقی تصریح کرد: به طور قطع نرخ تورم امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته اما آماری که دولت از این نرخ ارائه می‌دهد با واقعیتهای زندگی فاصله دارد. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به لزوم خروج برخی از نهادها از اقتصاد اشاره کرد و گفت: اگر برخی از این نهادها از اقتصاد خارج نشوند سرمایه‌گذاری ایجاد نخواهد شد، در نتیجه تولید افزایش نمی‌یابد و در این صورت نرخ تورم روز به روز بالاتر می‌رود. 

وی گفت: من معتقدم حتی اگر مسائل بین‌المللی اقتصاد ما حل و تحریم‌ها حذف شود باز هم با این سیاست اقتصادی نتایج قابل قبولی نخواهیم داشت. البته شاید درآمد حاصل شود اما موجب سرمایه‌گذاری و اشتغال نمی‌شود. 

معاون دبیرکل خانه کارگر گفت: عامل دیگری که باعث افزایش نرخ تورم می‌شود، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است. حتی اگر یارانه ده برابرِ چیزی باشد که الان تعیین شده باز هم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جز افزایش تورم چیز دیگری به دنبال نخواهد داشت. شما ارز ۴۲۰۰ تومانی را به بهانه دو نرخی بودن حذف و ارز ترجیهی به مبلغ ۲۱۵۰۰ تومان را به بازار عرضه نموده‌اید. در حالیکه هم اکنون شاهد بازار آزاد ارز به مبلغ ۳۱۷۰۰ تومان هستیم. شما نام این روند را چه می‌گذارید؟

صادقی گفت: اگر قرار بود یارانه فقر مطلق را از بین ببرد و یا زندگیِ اقشار ضعیف جامعه را بهتر کند و اشتغال را افزایش دهد، از همان اولین دوره‌ی پرداختِ یارانه این اتفاق می‌افتاد. ما منتقد صریح این سیاستِ یارانه‌پردازی هستیم. 

وی افزود: در برنامه‌های این دولت اقدامات موثر برای رفع یا کاهش این مشکلات دیده نمی‌شود. در حالی که دنیا به سمت برقی شدن خودروها می‌روند، دولت ایران به دنبال توزیع بنزین و یارانه آن بین مردم است که این عامل افزایش فساد می‌شود و باعث دامن زدن به اقتصاد دلالی و سفته بازی خواهد شد و هیچ یک از این برنامه‌ها و اقدامات دولت به بهبود وضع مردم کمکی نمی‌کنند! 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به استقراض مستمر دولت از بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: این استدلال که می‌گوید حقوق بازنشستگان باعث تورم می‌شود غلط است بلکه استقراض مستمر دولت از بانک مرکزی تورم می‌آفریند. دولت برای اداره‌ی خانواده‌ی بزرگ خود استقراض می‌کند و بار آن را به دوش ما می‌اندازد. 

صادقی گفت: چرا دولت رویکردِ کاهش نرخ تورم را از خود شروع نمی‌کند و بار آن را به دوش اقشار ضعیف می‌اندازد؟ با این سیاست ظرف یک شبانه روز، فقرا فقیرتر و اغنیا ثروتمندتر شدند. دولت می‌گوید ۴ قلم کالا را افزایش قیمت داده اما واقعیت این است که قیمت ۴۰۰ قلم جنس را افزایش داده است.

وی تاکید کرد: افزایش حقوق بازنشستگان تورم‌زا نیست. نرخ تورم در ۵۰ سال گذشته به صورت میانگین ۲۰ درصد بوده و میانگینِ رشد نقدینگی در طول ۵ دهه گذشته ۲۵ درصد ارزیابی شده است. میانگین رشد نقدینگی در ده سال گذشته نیز ۲۷درصد است. که علت این مسئله، رابطه بین دخل و خرج دولتی، سیستم دولتی و بانک مرکزی و خود ناترازی و عملکرد نظام بانکی است. 

صادقی افزود: در این شرایط بد اقتصادی هنوز افزایش حقوق بازنشستگان تصویب نشده است. من باور دارم که اگر آقای محجوب در مجلس بودند این اتفاق‌ها نمی‌افتاد و باز تأکید می‌کنم که جامعه بازنشسته کشور بیش از این چشم انتظار افزایش حقوقشان نگذارید

منبع: ایلنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 23733

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر