ماجرای جنجالی درمان رایگان بیماران در بیمارستانهای دولتی
هفته گذشته بود که رئیس دفتر رئیس جمهور، در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد از اردیبهشت ۱۴۰۲ هزینه درمان در مراجعه به بیمارستان های دولتی رایگان می شود که این موضوع با ابهاماتی همراه شد.
بعد از اعلام خبر رایگان شدن درمان در بیمارستانهای دولتی از سوی رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر و معاونان وزارت بهداشت، به این خبر واکنش نشان دادند.
بر اساس آنچه که تاکنون قطعیت یافته است، رایگان شدن درمان شامل کسانی میشود که اولاً در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت ساکن هستند و از طریق نظام ارجاع و برنامه پزشکی خانواده به بیمارستانهای دولتی ارجاع میشوند.
در واقع، بیمارانی که از سطح یک یعنی از طریق پزشک خانواده به سطح ۲ و ۳ ارجاع میشوند، بابت درمان فرانشیز پرداخت نمیکنند و هزینه درمان آنها رایگان خواهد بود.
اما، اینکه قرار است از اردیبهشت سال آینده خدمات درمانی برای همه در مراجعه به بیمارستانهای دولتی، رایگان شود؛ جای ابهام و سوال است. زیرا، آن طور که سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفته است؛ چنین موضوعی درست نیست و فقط در صورت اجرای کامل برنامه پزشکی خانواده در سراسر کشور، بیمارانی که از طریق نظام ارجاع و پزشک خانواده به بیمارستانهای دولتی معرفی میشوند، بابت دریافت خدمات درمانی؛ فرانشیز پرداخت نخواهند کرد.
در همین حال، سیدجلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در واکنش به رایگان شدن درمان در بیمارستانهای دولتی، گفت: اگر در لایحه بودجه بند مربوط به اجرای برنامه پزشکی خانواده که ۴۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده و طرح ارجاع در دل آن جای داده شده است به تصویب کمیسیون تلفیق برسد و در صحن مجلس شورای اسلامی تصویب شود و شورای نگهبان نیز آن را تأیید و ابلاغ کند، دولت موظف میشود برنامه پزشکی خانواده را در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت اجرا کند که از آن پس فرانشیز درمان بیماران در این شهرها رایگان میشود.
وی افزود: البته توجه داشت که رایگان شدن خدمات درمانی فقط برای کسانی اعمال خواهد شد که از طریق نظام ارجاع و پزشک خانواده به بیمارستانهای دولتی معرفی شوند.
در عین حال، موضوع بودجه برنامه پزشکی خانواده محل اختلاف سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت است. زیرا، آن طور که بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، عنوان داشته است؛ حداقل نیاز وزارت بهداشت برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در سال آینده؛ ۶۲ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
بنابراین، اگر بودجه مورد نیاز وزارت بهداشت برای اجرای کامل برنامه پزشکی خانواده در سال آینده تأمین نشود، این احتمال وجود دارد که در روند پرداخت هزینههای درمان از جیب بیماران در مراجعه به بیمارستانهای دولتی، تغییراتی صورت بگیرد.
بر اساس آنچه که حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، عنوان کرده است؛ با اجرای کامل برنامه پزشکی خانواده، شاهد یک انقلاب جدید در حوزه سلامت کشور خواهیم بود که قاعدتاً تحقق این مهم، به اعتبارت کافی نیاز دارد.
ارسال نظر