خطر در کمین زمین | گذر سیارک خطرناک به اندازه آسمانخراش از کنار زمین تا ساعاتی دیگر
یک سیارک سه برابر بزرگتر از سیارکی که در سال ۲۰۱۳ بر فراز شهر چلیابینسک روسیه متلاشی شد، روز ۲۵ مارس با نیمی از فاصله ماه تا زمین، در کنار سیاره ما قرار خواهد گرفت.
یک سیارک سه برابر بزرگتر از سیارکی که در سال ۲۰۱۳ بر فراز شهر چلیابینسک روسیه متلاشی شد، روز ۲۵ مارس با نیمی از فاصله ماه تا زمین، در کنار سیاره ما قرار خواهد گرفت.
یک سیارک بزرگ که به اندازه آسمانخراش است، دو روز دیگر در نزدیکترین فاصله خود از زمین قرار خواهد گرفت و از کنار آن عبور خواهد کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک سیارک سه برابر بزرگتر از سیارکی که در سال ۲۰۱۳ بر فراز شهر چلیابینسک روسیه متلاشی شد، روز ۲۵ مارس با نیمی از فاصله ماه تا زمین، در کنار سیاره ما قرار خواهد گرفت.
این سیارک موسوم به «DZ۲ ۲۰۲۳»، با سرعت ۲۸۰۴۴ کیلومتر در ساعت از کنار سیاره ما عبور خواهد کرد. تماشاگران آسمان این فرصت را دارند که با تلسکوپهای ۱۵ سانتیمتری یا بزرگتر خود، این سنگ فضایی را در عصر ۲۴ مارس از نیمکره شمالی ببینند.
خدمات بی نظیر رو با قطار فدک تجربه کن! تا پر نشده رزرو کن!
این سیارک که با تلسکوپ از نیمکره شمالی رصد میشود، مانند ستارهای با حرکت آهسته بر فراز افق جنوب شرقی، در شرق صورتهای فلکی «شکارچی»(Orion)، «سگ بزرگ»(Canis Major) و «سگ کوچک»(Canis Minor) قابل دیدن خواهد بود. نزدیکترین فاصله سیارک با زمین، روز ۲۵ مارس خواهد بود.
قطر سیارک ۲۰۲۳ DZ۲ که نخستین بار در فوریه ۲۰۲۳ توسط ستارهشناسان «رصدخانه لا پالما»(La Palma Observatory) در جزایر قناری کشف شد، بین ۴۴ تا ۹۹ متر تخمین زده میشود. این سیارک به دلیل عبور از مدار زمین، به عنوان یک سیارک «کلاس آپولو»(Apollo-class) شناخته میشود. اگرچه منشأ دقیق ۲۰۲۳ DZ۲ ناشناخته است اما «دایرهالمعارف علوم و فناوری فیزیک»(Encyclopedia of Physical Science and Technology) نشان میدهد سیارکهای نزدیک به زمین، بومی کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری هستند که در اثر تعامل با مشتری از مدار معمولی خود خارج شدهاند.
اگر DZ۲ ۲۰۲۳ به زمین برخورد کند، احتمالا آسیب بزرگی را ایجاد خواهد کرد. شهابسنگ چلیابینسک که در سال ۲۰۱۳ بر فراز روسیه متلاشی شد، حدود ۱۸ متر طول داشت. این شهابسنگ به ۷۰۰۰ ساختمان آسیب رساند و بیش از ۱۴۰۰ نفر را مجروح کرد. تخمین زده میشود که این بازدیدکننده جدید، حداقل سه برابر بزرگتر باشد.
نکته مثبت این است که سیارک ۲۰۲۳ DZ۲، در فاصله ۱۷۳ هزار کیلومتری از زمین باقی خواهد ماند. با توجه به آنچه در حال حاضر در مورد مدار ۲۰۲۳ DZ۲ شناخته شده، احتمال برخورد این سیارک با زمین در ۲۷ مارس ۲۰۲۶، یک در ۴۳۰ است. در هر حال، این احتمال ناچیز از بین خواهد رفت، زیرا اخترشناسان درباره مسیر سیارک اطلاعات بیشتری را کسب میکنند. این سنگ فضایی هر ۳.۱۷ سال یک بار به دور خورشید میگردد.
اگرچه ۲۰۲۳ DZ۲ در حال حاضر تهدیدی برای زمین نیست اما برنامه «CNEO» ناسا در حال حاضر ۲۴ جرم شناختهشده را زیر نظر دارد که احتمال میدهد در قرن آینده با زمین برخورد کنند.
ارسال نظر