ترکیه: اسرائیل می خواست اسد در قدرت بماند
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: شاید اسرائیل از رفتار اسد و حضور ایران در خاک سوریه راضی نبود، اما از خود اسد راضی بود.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: شاید اسرائیل از رفتار اسد و حضور ایران در خاک سوریه راضی نبود، اما از خود اسد راضی بود.
وزیر امور خارجه ترکیه در اظهاراتی گفت که اسرائیل حداقل از سال ۲۰۱۶ ترجیح میداد بشار اسد رئیسجمهور سابق سوریه در قدرت باقی بماند و این مسئله دیدگاه ایالات متحده در مورد منافع استراتژیک اسرائیل در سوریه را آشکار میکند.
اسرائیل پس از فرار بشار اسد به روسیه، در بیش از ۵۰۰ حمله زیرساختهای نظامی سوریه را هدف قرار داده است تا جایی که ارتش رژیم اسرائیل مدعی شده ۹۰ درصد موشکهای استراتژیک سوریه را منهدم کرده است. اسرائیل در مواضع متعدد دلیل این حملات را نگرانی از تسلط گروههای جدید حاکم سوریه بر این تسلیحات نظامی عنوان کرده است. گروه تحریرالشام در فهرست تروریستی آمریکا و اروپا قرار دارد.
بر همین اساس برخی گمانهزنیها حکایت از آن داشتند با وجود دشمنیهای عمیق و دیرینه اسرائیل با حکومت اسد در سوریه، این رژیم طی سالهای اخیر در یک چرخش تاکتیکی چندان تمایلی به رفتن اسد از سوریه نداشته است.
هاکان فیدان وزیر امور خارجه این مسئله را تایید کرده است. او گفت که مقامات آمریکایی ۸ سال پیش در نشستی، دولت ترکیه را از ترجیحات خود مطلع کردند، اسرائیل حداقل از سال ۲۰۱۶ میخواست رژیم اسد در قدرت بماند.
فیدان در صحبتهای متناقض خود مدعی شده که ترجیح اسرائیل برای باقی ماندن بشار اسد در قدرت ناشی از نگرانی در مورد نفوذ ایران در سوریه بود و این بهرغم نارضایتی از همکاری رژیم سوریه با تهران بود.
ظاهرا موضع تلآویو در سال ۲۰۱۶ توسط جو بایدن معاون رئیسجمهور وقت آمریکا به آنکارا منتقل شده بود.
فیدان در یک مصاحبه تلویزیونی با پانعربالحدث گفت: «آمریکا به ما اطلاع داد که اسرائیل نمیخواهد [اسد برود].»
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: شاید اسرائیل از رفتار اسد و حضور ایران در خاک سوریه راضی نبود، اما از خود اسد راضی بود.
این پایگاه مدعی شد: قبل از سرنگونی، اسد سالها به ارتش اسرائیل اجازه داده بود تا شخصیتها و زیرساخت های نظامی ایران را در خاک خود هدف قرار دهد. اسنادی که در این ماه به بیرون درز کرد نشان داد که اسد با تبادل اطلاعات و تسهیل حملات علیه شبهنظامیان مرتبط با ایران، به طور مخفیانه با اسرائیلیها همکاری کرده است.
اسرائیل پس از سرنگونی اسد، بمباران شدیدی را در سراسر سوریه به راه انداخته و مناطقی را در منطقه حائل جولان تصرف کرده است. صدها سایت نظامی سوریه از جمله انبارهای تسلیحات، فرودگاهها و ناوگان دریایی این کشور در لاذقیه منهدم شده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که حکم بازداشتش بهدلیل جنایات جنگی از سوی دادگاه بینالمللی کیفری صادر شده است، از زمان شروع این حملات خود را متعهد میداند که جمعیت اسرائیل در بلندی های جولان را ۲ برابر کند، سرزمینی که اسرائیل از زمان تصرف آن در جنگ ۱۹۶۷ به طور غیرقانونی اشغالش کرده است.
احمد الشراع معروف به ابومحمد جولانی رئیس گروه معارضان تحریرالشام که در اوایل ماه جاری قدرت را در دمشق به دست گرفت، روز شنبه گفت که اسرائیل دیگر توجیهی برای مداخله نظامی در قلمرو سوریه ندارد.
این صحبت چند روز پس از آن مطرح شد که دولت انتقالی تحت رهبری هیات تحریرالشام در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل، تجاوز اسرائیل را محکوم کرد و از این شورا خواست تا اقدامات قاطع و فوری برای جلوگیری از این حملات اتخاذ کند.
ارسال نظر