آمار کشته ها در زلزله ترکیه از ۱۲ هزار نفر گذشت
با گذشت چهار روز از زلزله ۷.۸ ریشتری که بخشهای گستردهای از ترکیه و سوریه را لرزاند، عملیات امداد رسانی برای نجات قربانیان همچنان ادامه دارد.
با گذشت چهار روز از زلزله ۷.۸ ریشتری که بخشهای گستردهای از ترکیه و سوریه را لرزاند، عملیات امداد رسانی برای نجات قربانیان همچنان ادامه دارد.
به گزارش عرشه آنلاین ، سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه ترکیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که شمار قربانیان زلزله های دوشنبه ششم فوریه ۲۰۲۳ در جنوب کشور به ۱۲ هزار و ۳۹۱ نفر و تعداد مصدومین نیز به ۶۲ هزار و ۹۱۴ تن افزایش یافته است.
این در شرایطی است که با توجه به محبوس بودن شمار زیادی از افراد در زیر آوار ، برآورد میشود این رقم افزایش بیابد.
همزمان کاروانهای امدادی و محمولههای کمکی از دیگر کشورها وارد خاک ترکیه شدهاند. در حالی که در سوریه بخاطر نبود امکانات کمکرسانی باعث کندی شدید عملیات امداد شده است.
براساس گزارش پایگاه خبری اناتولی، پس از زلزله های اصلی ۷.۸ و ۷.۶ ریشتری در استان قهرمانماراش تاکنون ۱۰۵۲ پس لرزه در منطقه ثبت شده است.
هم اکنون فعالیت ۲۲ هزار و ۲۷۷ پرسنل امداد و نجات داخلی و ۵ هزار و ۷۰۹ پرنسل از کشورهای خارجی برای نجات افراد محصور در زیر آوار در استانهای قهرمانماراش، غازیآنتپ، شانلیاورفا، دیاربکر، آدانا، آدیامان، عثمانیه، حتای، کیلیس، مالاتیا و الازیغ همچنان ادامه دارد.
در حال حاضر ۱۱۰ هزار و ۵۷۱ نفر از نهادهای مختلف کشوری و لشکری ترکیه با ۵ هزار و ۵۵۷ دستگاه انواع ماشینهای ساختمانی و راهسازی مشغول امداد رسانی در مناطق زلزله زده هستند.
نیروهای مسلح، فرماندهی گارد ساحلی و فرماندهی ژاندارمری ترکیه نیز با ۱۲۲ هواپیما و هلیکوپتر و ۲۲ کشتی مسئولیت حملونقل پرسنل و انتقال تجهیزات مورد نیاز به مناطق زلزلهزده را برعهده دارند.
براساس بیانیه فوق، توسط آفاد، وزارت امور خانواده و خدمات اجتماعی و هلال احمر ترکیه به مناطق زلزلهزده ۹۴ هزار و ۷۴۴ چادر، یک میلیون و ۲۰۸ هزار پتو ارسال و ۷۳ هزار و ۹۱۱ چادر خانوادگی در استانهای زلزله زده برپا شده است.
همچنین براساس گزارش تی آر تی، شمار امدادگرانی که از کشورهای اروپایی به مناطق زلزلهزده در ترکیه اعزام شده یا خواهند شد، به ۱۵۰۰ نفر نزدیک شد.
کمیسیون اتحادیه اروپا نیز طی بیانیهای اعلام کرد که در چارچوب مکانیسم حفاظت مدنی تاکنون از ۲۰ کشور اروپایی به مناطق زلزلهزده در ترکیه ۲۹ تیم امدادی و ۵ تیم پزشکی اعزام شدهاند.
براساس بیانیه یاد شده، بخشی از این تیمها که متشکل از ۱۴۸۵ نفر و ۱۰۰ سگ زندهیاب هستند، وارد ترکیه شده و به فعالیتهای امداد و نجات پیوستند.
همچنین ریاست اداره مهاجرت وزارت کشور ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد: اتباع خارجی در مناطق زلزلهزده نیازی به مجوز عبور ندارند.
براساس این بیانیه، اتباع خارجی و پناهندگانی که خود یا بستگانشان در این استانها هستند یا قصد خروج از استانها را دارند، بدون مجوز میتوانند این مناطق را ترک کنند. و اتباع خارجی که در شهرهای زلزلهزده اقامت دارند میتوانند در تمام شهرهای ترکیه به استثنای استانبول با مراجعه به ریاست اداره مهاجرت وزارت کشور مجوز مهلت ۹۰ روزه برای اقامت در شهرهای دیگر به استثنای استانبول را دریافت کنند.
ارسال نظر