تاوان مهمانی ملکی در «شمال»

برج مسکونی چالوس چطور ظرف ۱۲ساعت خاکستر شد

«خانه‌های دوم» در شمال، نوع متفاوتی از خانه‌های خالی هستند. در املاک شمال، به دلیل «استفاده موردی» از ویلاها و آپارتمان‌‌ها در برج‌ها، معمولا اکثریت مالکان، در اکثر مواقع سال در ساختمان حضور ندارند و اقلیتی از مالکان احتمال دارد دفعات بیشتری از ملک خود در طول سال استفاده کنند.

برج مسکونی چالوس چطور ظرف ۱۲ساعت خاکستر شد

آخرهفته گذشته یک برج مسکونی ۱۷ طبقه در «شمال»، با جرقه آتش در یکی از طبقات فوقانی، ظرف ۱۲ ساعت تبدیل به «خاکستر» شد. مطابق آنچه خبرگزاری‌‌های محلی استان مازندران اعلام کردند، عصر چهارشنبه گذشته، برج مسکونی «رامیلا» واقع در یک شهرک در شهرستان چالوس دچار آتش‌‌سوزی در یکی از طبقات بالا می‌شود که علت یا منشأ آتش را هم کابل‌‌های برق ساختمان اعلام کرده‌‌اند. غروب چهارشنبه عنوان می‌شود به خاطر «ترافیک در خیابان‌‌ها» امکان مهار آتش وجود ندارد؛ بامداد پنج‌‌شنبه اما خبر درباره این برج این‌گونه منتشر می‌شود که «در ساعات پایانی چهارشنبه، آتش در بالای برج تقریبا مهار شده بود اما با وزش باد در بامداد پنج‌شنبه، شعله آتش زبانه کشید و کل ساختمان در آتش سوخت». حادثه «رامیلا» حاوی سه پیام درباره «رامیلا»های شمال است که مخاطب خاص آن، «دولت محلی» و البته «ویلاباز»ها در این استان هستند.

شهرها و روستاهای «شمال»، انبار اصلی «خانه‌های دوم» محسوب می‌شود که طی سه سال گذشته، بر حجم این املاک (ویلا و برج‌‌ویلا) با شدت بیشتر از سال‌های قبل‌‌تر، افزوده شده است. «دولت محلی» اما در مواجهه با این انبار، کاملا «منفعل» عمل کرده و بدون آنکه تکلیف «خرج انبار» را تعیین کند، «سرویس مجانی» به عوامل و بهره‌‌برداران این نوع املاک ارائه می‌کند. دود این ‌میهمانی، فعلا به چشم مالکان و ساکنان یکی از همین ساختمان‌ها رفت اما در آینده ممکن است، تاوان سخت‌‌تری داده شود.

 

آمار رسمی می‌گوید، سهم ساختمان‌‌سازی «شمال» از کل ساخت و سازهای کشوری، از زیر ۵ درصد در اوایل دهه ۹۰ به نزدیک ۱۰ درصد رسیده است. اشتهای بیشتر به «ویلاسازی» و «خرید ملک» در مناطق شمال کشور طی این سال‌ها عمدتا با هدف «سرمایه‌‌گذاری در بازار رو به رشد و پرسود» یعنی بازار املاک شمال، به وجود آمد و نتیجه‌‌اش، خرید تهاجمی ویلا و آپارتمان در برج‌های «شمال» -با وجود محدودیت‌‌ها و ممنوعیت کرونایی سفر- شد و در نهایت، این بازار، جهش قیمت زمین و ویلا در دو سال گذشته را تجربه کرد.

   «خانه‌‌ دوم» به خرج بومی‌‌ها

تقریبا همه ویلاها و برج ویلاهای «شمال»، بورس خانه دوم و املاک خالی است. هر چند طی یک‌سال اخیر دسته‌‌ای از خانواده‌ها برای مدت طولانی در خانه‌های دوم خود در «شمال» ساکن شدند اما هنوز وزن ویلاها و ساختمان‌های مسکونی خالی «شمال» متعلق به مالکان ساکن در تهران و دیگر شهرهای کشور، بالا است.

 

 

   استعداد حریق در خانه‌های خالی

انبار «خانه دوم» در شهرها و روستاهای شمالی، در حکم انبار باروت در مواقع بروز آتش‌‌سوزی یا سایر حوادث غیرمترقبه، می‌تواند عمل کند. این، دومین پیام «حادثه رامیلا» برای مالکان ویلا و برج‌‌ویلا در مناطق توریستی کشور است. «ساختمان بلااستفاده»، در مواقعی که به هر دلیل، حادثه‌‌ای همچون جرقه ناشی از یک اتصال برق رخ دهد، از استعداد بالایی برای گسترده‌‌تر شدن ابعاد حادثه برخوردار است تا یک ساختمان در حال استفاده که ساکنانش بلافاصله «واکنش سریع» به کوچک‌ترین رفتار غیرعادی در بخش ساختمان نشان می‌دهند و مانع از سرایت مثلا آتش به بخش‌های دیگر ساختمان می‌شوند.

«خانه‌های دوم» در شمال، نوع متفاوتی از خانه‌های خالی هستند. در املاک شمال، به دلیل «استفاده موردی» از ویلاها و آپارتمان‌‌ها در برج‌ها، معمولا اکثریت مالکان، در اکثر مواقع سال در ساختمان حضور ندارند و اقلیتی از مالکان احتمال دارد دفعات بیشتری از ملک خود در طول سال استفاده کنند. در این صورت، با بروز حادثه، امکان واکنش سریع در بخش زیادی از سازه وجود ندارد و همین مساله، ساختمان را بسیار آسیب‌‌پذیر می‌کند نسبت به موقعی که همه در ساختمان حضور دارند. این زنگ خطری است برای صاحبان و ذی‌‌نفعان بازار املاک شمال از این بابت که ریسک مشابه «رامیلا» برای تک تک این املاک وجود دارد.

 

p07-01 copy

سجاد دیاری رئیس سازمان آتش‌نشانی چالوس در این باره گفت: با آنکه ساختمان به تجهیزات اطفای حریق مجهز بود و آتش‌نشانان هم تلاش کردند تا در همان دقایق اولیه حریق را کنترل کنند اما 3 ساعت بعد وزش باد شدید، موجب شد تا این ساختمان دوباره شعله ور شود. ضمن اینکه در بعضی از طبقات سیستم اطفای حریق کار می‌کرد و مورد استفاده قرار گرفت، ولی در برخی از طبقات این سیستم فعال نبود. وی افزود: پس از آنکه تیم اعزامی آتش‌نشانان متوجه شد که نیاز به حمایت و کمک بیشتری دارد بسرعت از سایر پایگاه‌های شهرهای همجوار کمک خواست و بیش از 40 آتش‌نشان برای خاموش کردن آن حریق به مدت 10 ساعت تلاش کردند با این حال ساختمان به‌طور کامل سوخت. ضمن اینکه تجهیزات بالابر آتش‌نشانی برای
مهار حریق کارساز نبود.
دیاری خاطرنشان کرد: آتش‌نشانان همزمان با خاموش کردن آتش در حالی که دود سیاه و غلیظ از این ساختمان خارج می‌شد، وارد طبقه پارکینگ شدند همچنین گروه‌های دیگر نیز خود را به طبقات بالایی رسانده و مشغول لکه‌گیری بودند که به یک‌باره ساختمان با وزش باد دچار حریق دوباره شد. البته در این میان به‌دلیل خطرات جانی برای نیروها و ساکنان برج ساختمان‌های همجوار دستور تخلیه داده شد و به‌دلیل خطرات احتمالی، ساختمان‌های همجوار نباید وارد خانه‌های‌شان شوند.
رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری چالوس در پایان گفت: خوشبختانه در این حادثه خسارت جانی گزارش نشد و میزان خسارت و علت آتش‌سوزی در دست بررسی است.
در اظهار نظرهای اولیه اتصال برق در پنت هاوس طبقه آخر و آتش گرفتن بویلرهای سقفی مجتمع باعث این آتش‌سوزی شده است. این آتش‌سوزی در ساعت ۱۹ یک بار مهار شد، اما مجدداً وزش باد باعث شعله‌ور شدن دوباره آتش شد و در این بین حضور بی‌مورد مردم، ازدحام و ترافیک مسیر منتهی به این برج کار را برای امدادرسانان مشکل کرده بود.
سید رسول حسینی فرماندار چالوس در این باره گفت: فقط ۲۰ واحد این برج ساختمانی فعال بود که در سه واحد سکنه حضور داشتند و در همان ساعت ابتدایی همه ساکنان ساختمان تخلیه شدند. وی ضمن قدردانی از تلاش آتش‌نشانان و ستاد بحران استان تصریح کرد: حجم آتش‌سوزی خارج از توان امکانات اطفای حریق در منطقه بود.
راحله شمس ناتری بخشدار مرکزی چالوس نیز در این باره گفت: اطفای حریق ساختمان رامیلا به‌دلیل حجم و گستردگی و ارتفاع آن، با کمک نیروهای امدادی و آتش‌نشانی شهرستان‌های غرب مازندران از رامسر تا نوشهر، همچنین آتش‌نشانی فرودگاه نوشهر و شهرک نمک‌آبرود انجام شد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 2374

ارسال نظر