انتشار تصاویر خصوصی پایان مرگبار زندگی یک زن را رقم زد

خانواده زن فوت شده:شایان تمام فیلم و تصاویر شخصی دخترم را در فضای مجازی و در میان دوستان و آشنایان منتشر کرد و آبروی دخترم را برد.

انتشار تصاویر خصوصی پایان مرگبار زندگی یک زن را رقم زد

داماد سابقمان گوشی دخترمان را دزدید و فیلم‌ها و عکس‌های خصوصی او را منتشر کرد و همین باعث شد که دخترمان به‌دلیل آبروریزی به زندگی اش پایان بدهد.» این گفته‌های زن و مردی است که داماد سابقشان را در مرگ دخترشان مقصر می‌دانند و به اتهام سرقت و انتشار تصاویر شخصی، از او شکایت کرده‌اند.

 چند روز قبل زن و مردی قدم در شعبه هفتم دادسرای وی‍ژه سرقت گذاشتند و گفتند که دخترشان به نام سارا به دام یک سارق آشنا گرفتار شده و پس از آن به زندگی اش پایان داده است.پدر سارا در توضیح ماجرا به بازپرس افراسیاب رفیع‌زاده گفت: دخترمان ۲۴سال بیشتر نداشت که به زندگی‌اش پایان داد. او حدود ۲ سال قبل با پسری به نام شایان آشنا شد. آنطور که ما شنیدیم دخترمان از طریق یکی از دوستانش با این پسر آشنا شد و او مدتی بعد به خواستگاری اش آمد. ما با ازدواج آنها مخالف بودیم، چرا که اولا سن دخترمان کم و او در شهرستان دانشجو و هنوز درسش را تمام نکرده بود.

دلیل دوم نیز رفتار شایان بود که باعث شده بود به او اعتماد نکنیم. او پسری خشن بود که نه ‌تنها به دخترم، بلکه به ما هم احترام نمی‌‌گذاشت اما دخترمان او را دوست داشت تا اینکه سرانجام رضایت دادیم و دخترمان پای سفره عقد نشست. وی ادامه داد: مدتی پس از عقد آنها، متوجه شدیم که دخترمان افسرده شده است. اوایل حرفی به ما نمی‌زد اما به‌تدریج متوجه شدیم که شایان او را اذیت می‌کند. دخترم می‌گفت که او بداخلاق است که به بهانه‌های مختلف وی را کتک می‌زند. حتی در خیابان هم دخترمان را کتک زده بود که مردم نجاتش داده بودند.

شاکی ادامه داد: دخترمان در این مدت حتی یک‌بار به‌دلیل ضرب‌وشتم در بیمارستان بستری و همین باعث شد که موضوع جدایی را مطرح کنم و دخترم نیز به‌دلیل آزارهایی که متحمل شده بود استقبال کرد. حتی خودش پیش قدم شد و به دادگاه خانواده رفت تا اینکه سرانجام حکم طلاق صادر شد. پدر سارا ادامه داد: دخترم بعد از جدایی با خیال راحت به شهرستان رفت تا درسش را ادامه دهد تا اینکه یک شب شایان مقابل خوابگاه دختران، جایی که سارا زندگی می‌کرد رفت و با داد و فریاد دخترم را به بیرون از خوابگاه کشاند.

او مقابل چشم شاهدان، دخترم را کتک زد و با تهدید موبایلش را سرقت کرد. او مدعی بود که موبایل را خودش خریده و آمده که آن را پس بگیرد. اما پس از سرقت موبایل، دخترم را تهدید کرده بود که تمام عکس‌ها و فیلم‌های خصوصی‌اش را در فضای مجازی منتشر می‌کند و آبرویش را می‌برد. سارا در ابتدا باور نمی‌کرد که او تهدیدش را عملی کند. اما شایان تمام فیلم و تصاویر شخصی دخترم را در فضای مجازی و در میان دوستان و آشنایان منتشر کرد و آبروی دخترم را برد. پس از این اتفاق، دخترم دچار شوک عجیبی شد و روحیه‌اش را باخت تا جایی که تصمیم مرگباری گرفت که همچنان باورش برایمان سخت است.

او با خوردن قرص به زندگی اش پایان داد و ما نیز پس از انجام مراسم خاکسپاری و عزاداری دخترم، تصمیم گرفتیم از شوهر سابقش شکایت کنیم و درخواست مان این است که او به اشد مجازات برسد. با مطرح شدن این شکایت، بازپرس پرونده دستور تحقیقات بیشتر درباره مرگ دختر جوان را صادر کرد و همسر سابق وی نیز تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.

 

 

مجازات انتشار عکس‌های خصوصی دیگران

اگر کسی بدون رضایت صاحب عکس، اقدام به انتشار تصاویر خصوصی وی کند، از نظر قانون مجرم شناخته می شود و باید در انتظار مجازات باشد.

موضوع انتشار تصاویر خصوصی افراد در فضای مجازی و سوءاستفاده از آن، هم‌زمان با گسترش شبکه‌های اجتماعی رو به افزایش است. پلیس همواره هشدار می‌دهد که شهروندان هرگز فایل‌هایی مانند عکس، فیلم و کلیپ‌های خانوادگی را در رایانه، تبلت، لپ‌تاب و گوشی تلفن همراه خود نگهداری نکرده و سعی داشته باشند با تهیه یک حافظه جانبی کلیه فایل‌های شخصی‌شان را در آن ذخیره و در یک جای امن نگهداری کنند. با وجود این، اگر کسی اقدام به انتشار غیرقانونی تصاویر خصوصی دیگران کند، از نظر قانون، باید منتظر مجازات باشد.

ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه‌ای به طور مشخص، هتک حیثیت از طریق انتشار تصاویر خصوصی را دارای عنوان مجرمانه دانسته و در این خصوص تأکید می‌کند: «هرکس به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، صوت، تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به‌نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

این مجازات برای کسانی است که بدون تغییر در تصاویر نسبت به انتشار آن اقدام می‌کنند. قانون‌گذار برای کسانی که با تصویرسازی در صدد مخدوش کردن آبروی افراد هستند نیز، مجازات جداگانه‌ای در نظر گرفته است. بر اساس ماده ۱۶ قانون مزبور «هرکس به‌وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف، منتشر کند، به‌نحوی‌که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.» همچنین اگر تصاویر مستهجن باشد در این صورت مرتکب به حداکثر هر دو مجازات محکوم می‌شود.

باید توجه کرد، تمامی این مقررات در جایی است که صاحب تصاویر، از انتشار آن راضی نباشد یا کسی با هدف هتک حیثیت از کسی، تصاویر را تغییر دهد؛ در غیر این صورت اگر کسی با رضایت شخصی، تصاویر خصوصی را در شبکه‌های اجتماعی یا اینترنتی منتشر کند نمی‌تواند ادعایی در خصوص انتشار گسترده آن‌ها داشته باشد و چنانچه تصاویر دارای محتوای مستهجن یا غیراخلاقی یا خلاف عفت عمومی باشد، در این‌صورت، باید پاسخگوی رفتار غیرقانونی خود باشد.

 

منبع: همشهری

دیگر رسانه ها

کدخبر: 2776

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر