رپورتاژ

3 مدل نورپردازی خلاقانه با چراغ ریلی

چراغ‌ ریلی LED از ادوات نورپردازی مدرن و در عین حال کارآمد در فضاهای مختلف از فروشگاه تا دفتر اداری، گالری و فضای مسکونی است. در نورپردازی با لامپ ریلی، این چراغ‌ها بر روی یک یا چند ریل نصب شده و علاوه بر حرکت در داخل ریل، امکان چرخش 360 درجه و پخش نور به نقاط مختلف را دارند. امروزه در فضاهای مختلف خصوصا فروشگاه و فضای تجاری، نیاز به نورپردازی صحیح و اصولی با چراغ ریلی بیش از پیش حس می‌شود و نورپردازی فروشگاهی اصولی، امری است که صاحبین کسب و کار و فروشگاه و مغازه باید برای افزایش فروش و جذب مخاطب با آن آشنا باشند. در این مقاله به 3 روش نورپردازی اصولی با چراغ سقفی ریلی با تابش روی زمین و دیوار پرداخته‌ایم.

نورپردازی خلاقانه

با چند چراغ ریلی فضای مورد نظر ما روشن می­شود؟

این سوال هنگام استفاده از چراغ ریلی برای نورپردازی، سوالی است که ممکن است برای هر کسی به وجود آید. برای روشنایی مناسب با لامپ ریلی، باید به طول، عرض و ارتفاع فضا توجه شود. علاوه بر این مورد مهم، توان مصرفی چراغ (یعنی چراغ چند وات است؟) و محل نصب آن (دیوار، سقف، کف) یا قیمت چراغ ریلی نیز موارد با اهمیت دیگر برای این انتخاب هستند.مقدار جذب تابش نور توسط دیوارها و چینش و تم دکوراسیون و طراحی فضا نیز بر نوع لامپ ریلی و تعداد مورد نیاز آن اثرگذار هستند.

معمولا در طراحی نورپردازی دقیق فضا، برای آگاهی از تعداد چراغ و لامپ مورد نیاز از نرم‌افزار دیالوکس استفاده می‌شود. در این نرم افزار با استفاده از نمونه شبیه سازی شده چراغ ریلی، نورپردازی فضای مد نظر شما به صورت ۳D انجام شده و تعداد چراغ مورد نیاز شما تعیین می‌شود.

مهندسان فنی اکووات این کار را برای شما به شکل رایگان انجام می‌دهند تا پیش از خرید چراغ ریلی، بتوانید نورپردازی نهایی فضای خود را ببینید و راحت‌تر تصمیم بگیرید.

۳ روش نورپردازی با چراغ ریلی

نورپردازی اصولی از بخش‌ها و قسمت‌های گوناگونی تشکیل شده است که هر بخش آن به نیت خاصی صورت می‌گیرد. مثلا مدل نورپردازی ما برای روشن کردن و نمایش ویژه یک محصول خاص، با نورپردازی عمومی محصولات و یا نورپردازی دکوراتیو فضا تفاوت دارد. به صورت  کلی برای نورپردازی با چراغ ریلی در فروشگاه می‌توان به این ۳ روش اشاره کرد.

  • نورپردازی تاکیدی Accent Lighting
  • نورپردازی دیواری Wall Washing
  • نورپردازی دیواری Wall Grazing

نورپردازی تاکیدی Accent Lighting

نورپردازی تاکیدی همان نورپردازی است که برای نمایش ویژه یک محصول خاص و یا تاکید بر جنبه‌های مختلف یک یا چند محصول در فروشگاه و یا اثر هنری در گالری صورت می‌گیرد.

اصولا روش‌های مختلف نورپردازی، شامل محاسبات متفاوتی هم می‌شوند. اما گاهی این محاسبات اصلا پیچیده نیست.مثلا برای نورپردازی تاکیدی باید ارتفاع مرکز اثر (نقاشی، مجسمه، قفسه لباس یا هر شی دیگری که قصد روشنایی آن را دارید) تا سقف را اندازه‌گیری کنید. حاصل را در ۰٫۵۵ ضرب کنید تا فاصله محل نصب ریل چراغ ریلی تا دیوار یا شی روی آن بدست آید. مثلا اگر می‌خواهید یک رگال لباس ۱٫۵ متری را به فاصله ۰.۵  متر از سقف نصب کنید، می‌بایست ۱.۲۵ (فاصله سقف تا مرکز رگال) را ضرب در عدد ۰.۵۵ کنید. عدد ۰.۶۹ که در واقع ۶۹ سانتی‌متر است، فاصله مناسب برای نصب ریل تا دیوار را نشان می‌دهد. بعد از مشخص شدن محل نصب ریل ، لامپ ریلی را به شکلی که نسبت به افق زاویه ۳۰درجه داشته باشد خم کنید. این حالت بهینه نورپردازی ریلی است که موجب کمترین میزان خیرگی و ایجاد سایه و یا اذیت چشم می‌شود. توجه به این نکته مهم است که اگر جسم مورد نظر شما نور را بازتاب می‌داد (مانند شیشه، قاب عکس یا...) فاصله ریل از دیوار را بیشتر از ۱ متر در نظر نگیرید.

نورپردازی دیواری Wall Washing

  • نورپردازی دیواری، شکلی از نورپردازی است که روی سطح یک دیوار توسط چراغ به طور کامل روشن می‌شود. معمولا ما توصیه می‌کنیم که از نورپردازی دیواری wall-washing برای نورپردازی سطوح صاف و روشن استفاده شود.
  • برای نورپردازی وال واشینگ با چراغ ریلی مانند نورپردازی تاکیدی می‌بایست ریل در فاصله ای مشخص از دیوار نصب شود. اگر ارتفاع سقفکوتاه‌تر از ۲۷۰ سانتی‌متر بود ، بهتر است که ریل در فاصله بین ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متر دیوار نصب شود. اگر سقف ارتفاعی بیشتر از ۲۷۰ سانتی‌متر (۲۷۰ الی ۳۳۰ سانتی‌متر) دارد، ریل را در فاصله‌ای بین ۹۰ الی ۱۲۰ سانتی‌متری دیوار نصب کنید.

نورپردازی دیواری Wall Grazing

نورپردازی دیواری وال گریزینگ بیشترین شباهت را به وال واشینگ دارد. فرق نورپردازی wall grazing با نورپردازی wall washing در فاصله بین ریل و سطح دیوار و علاوه بر آن، هدف نورپردازی است. فاصله بین ریل و دیوار در نورپردازی وال گیزینگ به صورت ماکسیمم ۳۰ سانتی‌متر است. این فاصله نسبتا کم با هدف ایجاد تاکید بر بافت‌ها و ناهمواری‌های موجود روی سطح دیوار به کار گرفته می‌شود.بنابراین یکی از بهترین روش‌های نورپردازی روی دیوارهایی است که سطوح برجسته دارند. روش قبل یعنی وال واشینگ بهترین روش برای نورپردازی سطوح صاف و این روش بهترین روش برای نورپردازی دیوارهای حجم دار و برجسته مانند میکروسمنت است.

برای مشاوره نورپردازی و خرید چراغ ریلی، کافی است تا از طریق مشاوره آنلاین نورپردازی با ما در ارتباط باشید یا با شماره تماس ۵۸۶۴۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

اکووات، روشن مثل روز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 84567

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر