هشدار به کسانی که از گوش پاک کن استفاده می‌کنند

استفاده از گوش پاک کن کار پرخطری است و باید با احتیاط آن را انجام دهید. گوش پاک کن‌ها ممکن است بجای تمیز کردن گوش وضعیت آنها را بدتر کنند!

هشدار به کسانی که از گوش پاک کن استفاده می‌کنند

استفاده از گوش پاک کن کار پرخطری است و باید با احتیاط آن را انجام دهید. گوش پاک کن‌ها ممکن است بجای تمیز کردن گوش وضعیت آنها را بدتر کنند!

به گزارش عرشه آنلاین، افراد بسیاری از گوش‌پاک‌کن برای تمیزکردن گوش‌های خود یا فرزندشان استفاده می‌کنند. دلیل این کار اغلب پاکسازی جرم گوش از کانال گوش است. با این وجود، در شرایطی که تمیز کردن قسمت بیرونی گوش با یک گوش‌پاک‌کن بی‌خطر است، اما بهتر است از وارد کردن آن به درون گوش پرهیز کنید.

زمانی که والدین تلاش می کنند تا جرم گوش کودک خود را با گوش‌پاک‌کن تمیز کنند ممکن است موجب انباشته‌شدن این ماده در قسمت‌های عمیق‌تر کانال گوش شده که می‌تواند عوارضی را به همراه داشته باشد.

وارد کردن گوش‌پاک‌کن به کانال گوش ممکن است به موارد زیر منجر شود:

- التهاب کانال گوش

- کاهش شنوایی (موقتی یا بلند مدت با توجه به نوع آسیب)

- بریدگی و خونریزی در کانال گوش

- تورم و درد

- آسیب دیدن پرده گوش، از جمله سوراخ شدن یا پاره شدن آن

- سرگیجه و حالت تهوع/استفراغ (به ندرت) ناشی از آسیب‌دیدگی ساختاری گوش داخلی

همانگونه که مشخص است استفاده از گوش‌پاک‌کن در کانال گوش با عوارض مختلفی از جمله آسیب‌دیدگی و عفونت مرتبط است.

گوش ‌پاک ‌کن خطرناک است؟

آسیب‌های احتمالی

گوش پاک کن

جرم گوش در واقع برای سلامت گوش مفید است. این ماده از خشک شدن بیش از‌حد گوش جلوگیری کرده، آلودگی‌ها را به دام می‌اندازد و از نفوذ باکتری‌ها به قسمت‌های عمیق‌تر گوش جلوگیری می‌کند.

با گذشت زمان، جرم گوش به طور طبیعی به خارج گوش منتقل شده و در این زمان می‌توان آن را تمیز کرد.

از آنجایی که گوش‌ها خودشان را تمیز می‌کنند، تمیز کردن آنها اغلب غیرضروری است. با این وجود، همچنان افراد بسیاری برای تمیز کردن گوش خود یا فرزندانشان از گوش‌پاک‌کن استفاده می‌کنند. نتایج یک مطالعه نظرسنجی نشان داد که ۶۸ درصد پاسخ دهندگان از گوش‌پاک‌کن برای تمیز کردن گوش خود استفاده می‌کنند.

اما وارد کردن گوش‌پاک‌کن به درون گوش می‌تواند موجب مشکلات مختلفی شود که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بهم فشردگی جرم گوش

استفاده از گوش‌پاک‌کن برای تمیز کردن جرم گوش می‌تواند در واقع آن را به بخش‌های عمیق‌تر گوش فشار دهد. این می‌تواند از روند طبیعی پاکسازی جرم گوش جلوگیری کرده و موجب انباشته‌شدن آن درون گوش شود.

انباشت بیش از‌حد جرم گوش می تواند به علائم ناخوشایندی منجر شود که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- درد

- احساس پری در گوش

- اختلال در شنوایی

- آسیب‌دیدگی

وارد کردن گوش‌پاک‌کن به اعماق گوش می‌تواند به طور بالقوه به ساختارهای گوش میانی آسیب وارد کند. پارگی پرده گوش یکی از آسیب‌های شایع گوش مرتبط با استفاده از گوش‌پاک‌کن است.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۷ آسیب‌های مربوط به استفاده از گوش‌پاک‌کن در کودکان بین سال‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۱۰ را بررسی کرد. پژوهشگران دریافتند که حدود ۷۳ درصد آسیب‎های گوش ناشی از گوش‌پاک‌کن با تمیز کردن گوش مرتبط بوده‌اند. دو سوم بیماران در این مطالعه کمتر از هشت سال سن داشتند.

عفونت‌ها

جرم گوش می‌تواند باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زای دیگر که به درون گوش راه یافته‌اند را به دام انداخته و رشد آنها را کند سازد. استفاده از یک گوش‌پاک‌کن می‌تواند جرم گوش و باکتری‌های موجود در آن را هرچه بیشتر به اعماق گوش هل داده و به طور بالقوه به یک عفونت گوش منجر شود.

گوش پاک کن

جسم خارجی در گوش

در برخی موارد، بخشی از قسمت پنبه‌ای گوش‌پاک‌کن ممکن است درون گوش باقی بماند. این می‌تواند به احساس ناراحتی، پری یا درد منجر شود. در برخی موارد افت‌شنوایی نیز می‌تواند رخ دهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

برای پاکسازی جرم گوش که در بیرون گوش قابل مشاهده است می‌توانید از یک پارچه نرم یا نوک گوش‌پاک‌کن استفاده کنید، اما از وارد کردن هر چیزی به کانال گوش باید پرهیز کرد.

در موارد انباشت بیش از حد جرم گوش برای پاکسازی گوش فرزند خود به پزشک مراجعه کنید. همچنین، در صورت مواجهه با هر یک از علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:

- گوش درد

- احساس انسداد یا گرفتگی در گوش

- ترشح از گوش مانند چرک یا خون

- تب

- کاهش شنوایی

- زنگ زدن در گوش

- سرگیجه

منبع: بهداشت نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 113414

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر