نیروگاه هریس تعطیل شد/ پای دولت در میان است
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجانشرقی درباره تعطیلی نیروگاه هریس توضیحاتی ارائه داد.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجانشرقی درباره تعطیلی نیروگاه هریس توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش عرشه آنلاین؛ مجید فرشی در خصوص چرایی وجود ناترازی انرژی اظهار کرد: میزان متوسط تولید برق امسال در کشور ۶۲ هزار مگاوات است و میزان مصرف در زمان پیک یعنی فصل تابستان ۷۸ هزار مگاوات بود و در حال حاضر نیز میزان مصرف سالانه کشور ۵۷ هزار مگاوات است؛ در واقع اکنون میزان تولید بیش از میانگین مصرف سالانه است اما در تابستان بهدلیل فاصله بین میزان تولید و مصرف، ناترازی به وجود آمد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری و دبیر کارگروه مدیریت انرژی استان آذربایجانشرقی در خصوص نیروگاههای تبریز نیز گفت: نیروگاه حرارتی تبریز با ظرفیت اسمی ۷۰۰ و ظرفیت عملی ۶۳۰، نیروگاه سهند بناب با ظرفیت اسمی ۶۵۰ و عملی ۶۱۰، نیروگاه هریس با ظرفیت اسمی و عملی ۵۰۰ و نیروگاه صوفیان با ظرفیت اسمی ۱۰۰ و عملی ۷۰ مگاوات نیروگاههای استان هستند که متأسفانه بهدلیل بدهی دولت به نیروگاه هریس، این نیروگاه از مدار خارج شده است و در حال تلاش برای حل این موضوع هستیم.
فرشی ادامه داد: همچنین برخی از صنایع نیز نیروگاههای کوچک مقیاسی را برای تولید برق مورد نیاز خود احداث کردهاند. البته استفاده از نیروگاههای کوچک مقیاس و انرژی خورشیدی جزو برنامههای استان برای جبران ناترازی انرژی است.
وی افزود: سقف برق مورد نیاز ما در شهریور ماه، ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات بود ولی یک هزار و ۹۹۲ مگاوات میزان برق تولیدی بود. همانطور که مستحضر هستید، برق یک شبکه سراسری است و تنها مختص یک استان نمیباشد و این شبکه توسط واحد دیسپاچینگ ملی مدیریت میشود، از اینرو ما برای جبران این ناترازی در شهریورماه مجبور به مدیریت برق شدیم و علت قطعی برق، ناشی از کسری ۴۰۰ مگاواتی میزان برق در استان بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری و دبیر کارگروه مدیریت انرژی استان خاطرنشان کرد: پیشبینی میزان رشد میانگین مصرف سالانه در سال ۱۴۰۳ که از سوی توانیر اعلام میشود، ۵ درصد بود درحالیکه ما با رشد ۹ درصدی مواجه شدیم و اختلاف ۴ درصدی در صنعت برق، بسیار زیاد است. همچنین برای سال بعد نیز ۱۰ درصد رشد مصرف میانگین پیشبینی شده است.
نیروگاه سیکل ترکیبی هریس در فاصله ۱۵ کیلومتری از شهر هریس به سمت تبریز واقع شده است. این نیروگاه با تکنولوژی کلاس F طراحی شده است و دارای یک واحد گازی تیپ AEN-۹۴.۳A به ظرفیت نامی ۳۱۰ مگاوات و یک واحد بخار MT۱۵ سه فشاره به ظرفیت نامی ۱۸۰ مگاوات است.
ارسال نظر