واکنش تند به شایعه حمله ایران به آذربایجان| ولایتی :تهمت زدند
ولایتی گفت: در هفتههای اخیر برخی از روی ناآگاهی و برخی از روی غرضورزی شایع کردند که ایران میخواهد با جمهوری آذربایجان بجنگد. این ناجوانمردانهترین تهمت به ایران است. ایران بنا ندارد که به هیچ کشور همسایه چه در قفقاز، چه نقاط دیگر به خصوص همسایگان خود کوچکترین تعرضی داشته باشد
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور خارجی نوشت: امروز باید با صدای بلند اعلام کرد که هر آذری، ایرانی است و هر ایرانی آذری است؛ ولو اینکه آن آذری و ایرانی در خارج از ایران باشد و گذرنامه دیگری داشته باشد.
علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل در یادداشتی در واکنش به شایعات مطرح شده مربوط به قصد ایران برای حمله به خاک جمهوری آذربایجان یا کنترل این کشور و همچنین تنشهای اخیر شکل گرفته در سطح رسانه و سیاسی بین جمهوری آذربایجان و ایران، بر این موضوع تاکید کرده که اولاً مردم ایران از هر قومی یکی هستند و خود را ایرانی میدانند و در ثانی، ایران هیچگاه چشم طمع به کشورهای همسایه خود نداشته بلکه برعکس همواره در فکر داشتن رابطهای خوب و مساعدت بوده است.
با افتخار تأکید میکنم که من همچون دیگر ایرانیان خود را آذری میدانم، اهل کوهپایه البرزم، اما همهجای ایران سرای من است و من نیز همچون دیگر ایرانیان، هرگوشه از ایران پرافتخار را گوشهای از جان و قلب خود میدانم و برای پاسداشت آن سر میبازم.
از زمان به تخت نشستن شاه اسماعیل در تبریز، بنیان و اساس ملیت و استقلال ایران، تجدید و استوار شد و تاریخ کشور به مرحله درخشانی از تمدن خود گام نهاد، به ویژه آنکه ورود شاه اسماعیل به تبریز رویدادی بسیار مهم در تاریخ ایران است؛ زیرا رسمی کردن مذهب مبارک شیعه امامی در سراسر خاک ایران نخستین اقدام پادشاه نوخاسته پس از تاجگذاری بود.
در مطالعه این عصر مهم از ایران، با یکی از کیفیات شگفت آور تاریخ مواجهیم و آن این است که چگونه یک باور درست مذهبی موجب از میان رفتن اختلافات عمیق میان اقوام گوناگون یک سرزمین می شود و در تجدید حیات ملت مؤثر است.
معتقدان به مذهب تشیع در سراسر پهنه ایران زمین رفته رفته همه اختلافات سیاسی، نژادی و طبقاتی خود را فراموش کردند و خویشتن را «ایرانی» خواندند و کوشیدند ملیت ایرانی را از نو تجدید کنند.
اگر انسانی بخواهد، عمق تشیع و حقانیت اهل بیت را بداند قطعاً مهمترین ماخذ او کتاب الغدیر تالیف علامه عبدالحسین امینی تبریزی (۱۲۸۱ ش / ۱۳۲۰ ق تبریز – ۱۳۴۹ ش / ۱۳۹۰ ق، تهران) است و اگر کسی بخواهد از فلسفه اسلام و شیعه و مقایسه آن با فلسفه غرب و نیز عرفان مطلع شود، بینیاز از کتاب علامه محمدتقی جعفری تبریزی نخواهد بود.
محققین عرفان شیعه اگر در جستجوی سرمنشا عرفانی، که همچون امام خمینی (ره) را در عصر حاضر تربیت کرده، باشند، حتماً به اولین نام در این زمینه یعنی سید علی آقای قاضی طباطبایی تبریزی مراجعه میکنند.
همه این موارد ذکر شده نشان از جایگاه آذریها در ایران است و امروز باید با صدای بلند اعلام کرد که هر آذری، ایرانی است و هر ایرانی آذری است؛ ولو اینکه آن آذری و ایرانی در خارج از ایران باشد و گذرنامه دیگری داشته باشد.
اگر هر آذری در هر کجای دنیا بتواند بدون مانع ابراز نظر کند، یا تبعه ایران است و یا اگر نیست گوشه چشمی به ایران داشته و در دل خویش جایگاهی بسیار خودمانیتر از هر جای دیگری برای ایران قائل است؛ چه مخالفین ایران و آذربایجان عزیز ما بخواهند و چه نخواهند.
در هفتههای اخیر برخی از روی ناآگاهی و برخی از روی غرضورزی شایع کردند که ایران میخواهد با جمهوری آذربایجان بجنگد. این ناجوانمردانهترین تهمت به ایران است. ایران بنا ندارد که به هیچ کشور همسایه چه در قفقاز، چه نقاط دیگر به خصوص همسایگان خود کوچکترین تعرضی داشته باشد، به ویژه مردم همجنس، همنژاد، هم زبان، همدین، هممذهب، همسنت و همتاریخ ما یعنی مردم جمهوری آذربایجان نور چشم ما هستند.
ایران با تاریخ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بیش از ۱۰ هزار سالۀ خود، وسعت بیش از ۱.۶ میلیون کیلومتری، جمعیت نزدیک به ۹۰ میلیونی و همسایگی با ۱۵ کشور و قرار گرفتن بر سر راه ۳ قاره اروپا، آسیا و آفریقا و اصلیترین پایهگذار تمدن اسلامی و دارای عظیمترین ذخایر انرژی و انسانهای تحصیلکرده، هیچ احتیاجی به استفاده از خاک دیگران ندارد، بلکه به طور یکجانبه روادید برخی کشورها مانند آذربایجان را لغو کرده که مردم جمهوری آذربایجان به ایران بیایند و به شهرهایی مانند مشهد برای زیارت یا هر جای دیگری که میخواهند بروند.
اما مداخله گرهایی که هر روز به بهانهای قصد ورود به منطقه را دارند، باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران و اکثر کشورهای منطقه اجازه نخواهند داد که دیگران به این بهانه در اینجا لانه کرده، ایجاد فساد کنند. آنها حتماً موفق نخواهند شد، زیرا مردم این منطقه از رشد کافی برخوردارند و خود میتوانند منطقهشان را اداره کنند.
با اطلاع باید بگویم، با اینکه به هر علتی بین ما و آذریهای شمال ارس جدایی افتاده، ما درصدد این نیستیم که مرزها را برداریم و جایی را تصرف کنیم. مردم آذربایجان کشورشان را اداره میکنند و این نوع سخنان و اتهامات نامربوط جایگاهی ندارد و آنها (دشمنان ایران و آذربایجان) بدانند که سعی بیهوده میکنند. اقتدار ایران امروز به گونهای است که دشمنان و از جمله آمریکا و صهیونیسم نیز از آن حساب میبرند، ولی این برای دشمنان ما، دشمنان آذربایجان و دشمنان کشورهای همسایۀ ما است و نه برای دوستان ما.
از سوی دیگر، یک سخن مهم این است که تجربۀ جهان نشان میدهد که یکی از مهمترین عوامل ایجاد تشنج و مشکلات در نقاط مختلف جهان، اختلافات مرزی است و لذا برای حکومت ما با تجربه فراوان و ارزشمند مسلم است که اگر کوچکترین تغییری در مرزها ایجاد شود تا همیشه به صورت زخمی کهنه بر پیکره کشورهای مجاور باقی میماند و لذا خواهان خوشبختی برای ملت خود و ملتهای منطقه و همسایه هستیم و نمیخواهیم این آرامش موجود در آنجا برهمبخورد؛ ولی اگر قرار باشد کسی از ۶ کشور منطقه بخواهد با بَرهَم زدن مرزها، امنیت را در شمال غرب ایران بر هم بزند، قطعاً با آن مخالفت میکنیم و جلوی او خواهیم ایستاد.
سخن ایران در یک کلام یعنی مخالفت با هر تغییر غیرقانونی که برخلاف منشور ملل متحد است خلاصه میشود و مرزهای کشورها محترم است و فرقی ندارد ما باشیم یا کشور دیگری و هر کشوری بخواهد برخلاف این هنجار و قاعده عمل کند، ما با آن مخالفت میکنیم ولو اینکه یک یا چند همسایه ما باشد؛ زیرا میدانیم که منافع همه در این است که اینجا (قفقاز جنوبی) مرکز و محل اختلافات و مشکلات نباشد و نباید اقدامی منجر به اختلافات بین کشورهای همسایه است شکل بگیرد، زیرا امنیت از همگی سلب میشود.
ارسال نظر