فخری خوروش درگذشت + عکس
فخری خوروش، هنرپیشه قدیمی سینما، تلویزیون و تئاتر امروز در سن ۹۴سالگی درگذشت.
بانیفیلم: فخری خوروش، هنرپیشه قدیمی سینما، تلویزیون و تئاتر امروز در سن ۹۴سالگی درگذشت.
فخری خوروش با نام اصلی فخری آسودی متولد دهم خرداد ۱۳۰۹ امروز در آمریکا دار فانی را وداع گفت.
فخری خوروش که یکی از مهمترین هنرپیشههای سینما و تئاتر ایران است، سهم بزرگی در فیلمهای کلاسیک و تئاترهای هنری دارد.
فخری خوروش که از سال ۱۳۸۴ و پس از حضور در فیلم «یک بوس کوچولو» ساخته بهمن فرمانآرا، در هیچ فعالیت بازیگری حضور نداشت، به امریکا مهاجرت کرد.
فخری خوروش نخستین تجربه بازیگری در سینما را در سال ۱۳۳۴ و با بازی در فیلم «برای تو» به کارگردانی صادق بهرامی کسب کرد و پس از آن در آثار متعدد سینمایی و صحنهای حضور پیدا کرد.
تثبیت جایگاه سینمایی فخری خوروش با بازی در فیلم «آقای هالو» داریوش مهرجویی رقم خورد؛ نقشی که فخری خوروش با وجود پیشنهادهای مشابه آن نقش، پاسخ منفی داد.
زندهیاد فخری خوروش در شماری از فیلمهای مهم سینما حضوری هنرمندانه داشت. «نفرین» ناصر تقوایی، «جنوب شهر» ابراهیم گلستان، «شازده احتساب» بهمن فرمانآرا، «شطرنج باد» محمد اصلانی، «سوتهدلان» علی حاتمی و... .
فخری خوروش پیش از انقلاب هرگز در سریالی بازی نکرد، اما در مجموعههای تلویزیونی متعددی در سالهای بعد از انقلاب بازی کرد که از آن جمله میتوان به «امیرکبیر» و بازی در نقش مهدعلیا، مادر ناصرالدین شاه، اشاره کرد که از بهیادماندنیترین نقشآفرینیهای وی است.
فخری خوروش در سریالهای «امام علی» و «پهلوانان نمیمیرند» نیز بازی کردهاست.
فخری خوروش از سال ۱۳۸۵ در آمریکا اقامت داشت.
در سال ۲۰۱۰ در سومین دوره جشنواره «فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکو» از فخری خوروش برای ۵۰ سال فعالیت هنری تقدیر شد.
بیوگرافی فخری خوروش
فخری اسودی مشهور به فخری خوروش (زاده ۱۰ خرداد ۱۳۰۹) هنرپیشه پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون اهل ایران است. مدت ها معلم بود تا اینکه وارد بازیگری شد و به شهرت عجیبی رسید.
شروع فعالیت فخری خوروش
ابتدا وارد کار معلمی شد و هنگام تدریس در کلاس در یکی از روزهای آغازین فعالیتش، از طرف انجمنی به نام جامعهٔ لیسانس ها انتخاب شد تا در تئاتر بازی کند. اولین تجربه او در این زمینه یکی از مهم ترین نمایشنامه های معروف بود: «دست های آلوده» اثر ژان پل سارتر. درخشش او در این اجرا باعث شد از کارش استقبال به عمل آید و از او دعوت شد در نمایش های بعدی از جمله «محاکمهٔ ماری دوگان» و «تاتیانا» هم نقش ایفا کند.
طرد از خانه فخری خوروش
وقتی بصورت حرفه ای وارد بازیگری شدم 9 سال رنگ پدر و مادرم را ندیدم بعد از 9 سال پدرم بخاطر بیماری که داشت توسط یکی از دوستانم عمل شد؛ بعد از عمل پدر به مادرم گفته بود که فخری باعث شده حال من خوب شود بگویید بیاید تا ببینم اینطور شد که بعد از سال ها با پدرم آشتی کردم.
علاقه به تئاتر فخری خوروش
فخری خوروش در میان زنان بازیگر دههٔ سی ،تقریبا در تمامی دوره های فیلم سازی سینمای ایران، توانست حضور مستمر داشته باشد. از اواخر دههٔ سی، از سینما کناره گرفت و نیروی خود را تماما در تئاتر به کار گرفت و به یکی از مشهورترین بازیگران تئاتر تبدیل شد.
همسر اول و دوم فخری خوروش
فخری خوروش دو بار تاکنون ازدواج کرده است. فخری خوروش در سال ۱۳۲۷ با یک دبیر آموزش و پرورش ازدواج کرده و سپس بعد از طلاق از همسر اولش ،با شاپور شیبانی در سال ۱۳۲۷ ،خواننده و آهنگساز ازدواج کرده است. خانم خوروش در شرایطی ازدواج کرد که دو خواهر بزرگر از خودش هنوز ازوداج نکرده بودند و مجرد بودند.
فرزندان فخری خوروش
ثمره زندگی فخری خوروش و همسرش شاپور شیبانی دو فرزند یک دختر و یک پسر می باشد که چند سالیست در کشور آمریکا ساکن شدند و در این کشور زندگی می کنند.
بیوگرافی جمشید شیبانی
جمشید شیبانی خواننده همسر دوم خوروش در ۱۳۰۴ به دنیا آمده و در ۱۲ تیر ۱۳۸۸ در لس آنجلس آمریکا درگذشت. مرحوم بعد از انقلاب از سال ۱۳۵۷ در لس آنجلس زندگی می کرد و در یک استودیو کار موسیقی انجام می داد و برای خوانندگانی چون ویگن ترانه سرایی و آهنگ سازی کرده بود.
مهاجرت فخری خوروش به آمریکا
وی از سال ۱۳۸۴ از ایران مهاجرت کرده و مقیم آمریکا می باشد. خانم خوروش در مورد اقامت خود در آمریکا می گوید : علت آمدنم به آمریکا این بود که این آمدن و رفتن ها برایم خیلی سخت بود و باید کاری میکردم که اقامتم دستم باشد و سالی یک دفعه راحت بیایم برای همین 5 سال اینجا ماندم و وقتی دخترم سیتی ازدواج کرد از طریق دخترم گرین کارتم را گرفتم
بازیگران مورد علاقه فخری خوروش
در ایران بازیگران خوب زیادی داریم ولی از هم دوره های خودم بازیگرانی به توانمندی علی نصیریان، داوود رشیدی، عزت الله انتظامی و جمشید مشایخی نداریم، همه آنها فوق العاده بودند و یادشان در خاطره ها برای همیشه خواهد ماند .
تقدیر از فخری خوروش
وی در سال ۲۰۱۰ در سومین دوره جشنواره «فیلم های ایرانی سانفرانسیسکو» از فخری خوروش برای ۵۰ سال فعالیت هنری تقدیر شد.
کتاب فخری خوروش
فخری خوروش در سال 96 شروع به نوشتن خاطرات خود کرد و در سال 97 کتابی با نام زندگی روی صحنه را به رشته تحریر درآورد..
ارسال نظر