جزئیات ناپدید شدن فاطمه کشاورز وزنهبردار ایرانی در اسپانیا
چهارشنبه گذشته، چهارم مهر ۱۴۰۳ خبر رسید که فاطمه کشاورز، وزنهبردار ملیپوش تیم جوانان ایران از هتل محل اقامت تیم در شهر لئون اسپانیا خارج شده و تلفن همراه خود را نیز خاموش کرده است.
چهارشنبه گذشته، چهارم مهر ۱۴۰۳ خبر رسید که فاطمه کشاورز، وزنهبردار ملیپوش تیم جوانان ایران از هتل محل اقامت تیم در شهر لئون اسپانیا خارج شده و تلفن همراه خود را نیز خاموش کرده است.
به گفته سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران، این اتفاق روز سهشنبه سوم مهر رخ داده است. او توضیح داد که خانم کشاورز به بهانه «سردرد» و نیاز به استراحت، از حضور در سالن مسابقه خودداری کرد، اما بعد مشخص شد که با برداشتن گذرنامه خود از چمدان سرمربی تیم زنان، هتل محل اقامت تیم ملی را ترک کرده است.
انوشیروانی گفت کشاورز چمدانش را نبرده اما برخی از لباسهایش را با خودش برده است.
فدراسیون وزنهبرداری ایران میگوید از وضعیت فعلی فاطمه کشاورز بیاطلاع است اما تأکید کرده که «مسئولان تیم ایران پیگیر هستند و مراتب به پلیس اسپانیا گزارش داده شده است.»
او در پاسخ به اینکه کشاورز چگونه توانسته به اتاق مربی تیم ملی دسترسی داشته باشد؟ گفت: فکر میکنم با هم هماتاق بودند. من باورم نمیشد که فاطمه این کار را کرده چون پنج، شش مسابقه با ما آمده بود و هیچ مشکلی وجود نداشت. من با پدر و مادر کشاورز هم صحبت کردم و به آنها گفتم که اگر خبری از او دارند به ما بدهند اما ابراز بیاطلاعی کردند و گفتند که با آنها تماس نگرفته است.
پناهنده شدن ورزشکاران ایرانی در رشتههای مختلف ورزشی به کشورهای دیگر اتفاق تازهای نیست. در یکی از موارد در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ جوانان نیز که به میزبانی یونان برگزار شد، یکتا جمالی از تیم وزنهبرداری جوانان ایران، حاضر به بازگشت به ایران نشد. او در المپیک ۲۰۲۴ پاریس، عضو تیم پناهندگان کمیته بینالمللی المپیک بود.
بیوگرافی فاطمه کشاورز
فاطمه کشاورز متولد سال ۱۳۸۳ در مرودشت است که وزنهبرداری را از سال ۹۹ آغاز کرد. او تاکنون در رقابتهای بینالمللی متعددی شرکت کرده است.او پیش از وزنهبرداری سالها در رشته تکواندو فعال بود اما به گفته خودش خیلی اتفاقی پا به عرصه وزنهبرداری گذاشت.
فاطمه کشاورز پیش از این در اردیبهشت ۱۴۰۲ در سن ۱۹ سالگی و در دسته ۶۴ کیلوگرم موفق شد مدال برنز رقابتهای قهرمانی آسیا را در کره جنوبی از آن خود کند و بعد از الهام حسینی، نام خود را به عنوان دومین زن مدالآور وزنهبرداری ایران در مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا ثبت کرد.در شهر لئون اسپانیا، در دسته ۷۱ کیلوگرم دختران، فاطمه کشاورز و ریحانه کریمی از ایران با رکوردهای ۲۱۰ و ۲۰۳ کیلوگرم به ترتیب در ردههای هشتم و سیزدهم جهان قرار گرفتند.
واکنش معاون وزیر به ناپدید شدن دختر وزنهبردار در اسپانیا
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، در مورد حواشی پیش آمده برای فدراسیون وزنه برداری و ناپدیدشدن یکی از ورزشکاران دختر اعزامی به مسابقات جهانی جوانان در اسپانیا، گفت: ورزشکاران ما باید توجه لازم را داشته باشند که بعضا افراد مغرض و زاویه دار با ایران به دنبال این هستند تا مسیر ورزشکاران را با وعده های فریبنده عوض کنند و به همین منظور بر روی ورزشکاران جوان کار میکنند.
محمد شروین اسبقیان افزود: ضرورت دارد روسای فدراسیون های ورزشی و نایب رئیس بانوان توجه لازم را به این موضوع داشته باشند و با آگاهی بخشی به موقع ورزشکاران مانع بروز چنین اتفاقاتی شوند. ورزشکاران به لحاظ سن جوانی بعضا پیشنهادات اغواکنندهای به آن ها داده میشود که نادانسته فریب میخورند و بعدا پشیمان می شوند.اسبقیان تصریح کرد؛ نظام جمهوری اسلامی و وزارت ورزش اعتقاد دارد که این ها فرزندان این مرز و بوم هستند و آغوش ایران و جامعه ورزش همواره برای بازگشت آن ها باز است. حتی وزیر ورزش به صراحت اعلام کردند که اگر ورزشکاران ما مشکلاتی داشته باشند در وزارت ورزش وقت کافی را در اختیار آن ها قرار می دهند تا پای درد و دل آن ها بشینند. اراده وزارت ورزش حل مشکلات پیش روی جوانان در حوزه ورزش براساس منویات رهبر معظم انقلاب است. برنامه ریزی برای حل مشکلات اشتغال، مسکن، ازدواج و معیشت ورزشکاران در دستور کار وزارت ورزش است. به ورزشکاران جوان دختر و پسر عرض می کنم که به ظرفیت ها و پیراهن تیم ملی خود افتخار کنند که در کشوری مستقل، مقتدر و با وجود رهبری فاضل و حکیم زندگی می کنند که رهنمودهای ایشان همواره راهگشای بسیاری از مشکلات ورزشکاران بوده است.
او همچنین در رابطه با لیست پرحاشیهای که فدراسیون وزنهبرداری برای سفر به اسپانیا به شورای برون مرزی ارسال کرده بود، اظهار کرد: همسر بهداد سلیمی به عنوان ماساژور تیم اسمش به شورای برون مرزی رفته بود و این کار را به خاطر این که ویزا بگیرد به این شکل اسمش مطرح شده بود. البته آنها قبل از تیم رفتند و حتی هزینه ها را نیز خودشان پرداخت کردند که در این زمینه فدراسیون وزنه برداری سهل انگاری کرده و کار اشتباهی انجام داده است، وگرنه وزارت ورزش اجازه چنین کاری را به هیچ کسی نمی دهد.
وی با بیان این که تنها ۲۰ نفر عازم اسپانیا شدند، گفت: فدراسیون وزنه برداری یک اشتباهی انجام داد بعد از این که وزارت در جریان چنین موضوعی قرار گرفت توضیحاتی در این خصوص ارائه دادیم و پس از آن ۲۰ نفر به اسپانیا رفتند.
وی خاطرنشان کرد: طی جلسهای که با سجاد انوشیروانی داشتم به من گفت اشتباه کرده و حتی به خاطر این مساله در رسانهها عذرخواهی کرده است، اما با این وجود رسانهها باز هم دست بردار نیستند.
معاون وزیر تاکید کرد: بعد از این قضیه انوشیروانی با من جلسهای داشت و لیست ۲۰ نفر اعزامی را آورد و ما رسانهای کردیم، حتی چند نفری که قرار بود به عنوان خبرنگار و یا همراه اعزام شوند اسم آن ها را خط زدند و تنها ۲۰ نفر اعزام شدند.
اسبقیان در خصوص واکنش وزارت ورزش به این موضوع گفت: وزارت ورزش قبل از این که این موضوع رسانهای شود اسامی را خط زد. البته شورای برون مرزی در این زمینه خطایی انجام نداده است. افراد حاضر در شورا از کارشناسان صاحب نظر در حوزه ورزش بوده که سه نفر از روسای فدراسیون ها از جمله هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو، پورسلمان رئیس فدراسیون شمشیربازی و داوری رئیس فدراسیون بسکتبال، دو نفر از معاونین وزیر و نماینده امور خارجه، مدیر کل بین الملل وزارت ورزش، نماینده حراست، مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون ها و… اعضای اصلی این شورا را تشکیل می دهند. این به آن معنی نیست که هر درخواستی را بدون بررسی مورد تایید قرار دهند. وقتی متوجه شدیم موضوع این ماساژور چیست به فدراسیون تذکر دادیم و اسم او را خط زدیم. حتی خود سجاد انوشیروانی نیز همراه تیم به اسپانیا نرفت و گفت وقتی بهداد سلیمی آن جاست من برای چه بروم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خود فدراسیون این مجوز را دارد که برای فردی با هزینه ی شخصی ویزا بگیرد، افزود: نه چنین مجوزی را ندارند و این که چنین فردی را به شورای برون مرزی معرفی کردند، گفته شده ماساژور تیم است. مگر این که شرایط خاصی وجود داشته باشد و دلایل گرفتن مجوز را مطرح کنند، وگرنه شورای برون مرزی تحت هیچ شرایطی به خانواده ورزشکار و روسای فدراسیون ها مجوز گرفتن ویزا نمیدهد مگر این که ورزشکار نونهال یا نوجوانی باشد و بخواهند دلیل قانع کنندهای بیاورند که حتما والدینش باید کنار او باشند تا در این صورت شورای برون مرزی مجوز بدهد. تا امروز هم شورای برون مرزی به همین راحتی برای کسی مجوز صادر نکرده است و اگر خلاف این باشد قطعا جلوی آن را می گیریم همان طور که برای وزنهبرداری این کار را انجام دادیم.
ارسال نظر