مردم از شبکه‌های اجتماعی داخلی استفاده کنند، مسئولان از خارجی‌ها!

به نظر می‌رسد که اینترنت طبقاتی در کشور در حال اجراست و برخی از نمایندگان مجلس و مسئولان از وزارت ارتباطات درخواست اینترنت بدون فیلتر روی سیم کارت شخصی خود را کرده‌اند!

مردم از شبکه‌های اجتماعی داخلی استفاده کنند، مسئولان از خارجی‌ها!

به نظر می‌رسد که اینترنت طبقاتی در کشور در حال اجراست و برخی از نمایندگان مجلس و مسئولان از وزارت ارتباطات درخواست اینترنت بدون فیلتر روی سیم کارت شخصی خود را کرده‌اند!

 استفاده اینترنت بین‌المللی چند وقتی است که برای کاربران ایران با محدودیت‌های شدید روبه رو است، اما به نظر می‌رسد که اینترنت طبقاتی در کشور در حال اجراست و برخی از نمایندگان مجلس و مسئولان از وزارت ارتباطات درخواست اینترنت بدون فیلتر را کرده‌اند.

پس از اینکه اتحادیه فناوران رایانه‌ای به وزارت ارتباطات درخواست اینترنت بدون فیلتر را برای اعضای این اتحادیه داد، حالا در چند روز اخیر تصاویر نامه‌های که حکایت از درخواست مسئولان برای اینترنت بدون فیلتر را تنها برای خود دارند، در فضای مجازی منتشر شده است. یکی از این نامه‌ها مربوطه به محسن پیرهادی، نماینده تهران در مجلس است که درخواست بارگذاری اینترنت بدون فیلتر روی سیم‌کارت شخصی‌ خود دارد.

این درخواست‌ها در حالیست که دسترسی عموم مردم به اینترنت آزاد هر روز سخت‌تر می‌شود و بسیاری از افراد در پی این محدودیت‌ها با خطر بیکاری مواجه شدند، اما به نظر می‌رسد داشتن اینترنت آزاد و به‌ نوعی رصد اخبار، برای مسئولان مهم‌تر از وابستگی‌ معیشتی عده‌ زیادی مردم به اینترنت است.

مسئولان مجوز درخواست اینترنت بدون فیلتر را دارند؟

با افزایش تعداد نامه‌هایی که از سوی مسئولان برای رفع فیلترینگ شخصی، به وزارتخانه ارتباطات ارسال می‎شود، این سوال مطرح می‌شود که آیا مسئولان می‌توانند درخواست اینترنت بدون فیلتر را داشته باشند؟

در سال ۱۳۹۶، وزیر ارتباطات وقت یعنی محمدجواد آذری جهرمی اعلام کرد که مسئولان در چارچوب مقررات می‌توانند درخواست رفع فیلترینگ برای خود از کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ داشته باشند.

همچنین در نامه توضیحات محسن پیرهادی، نماینده تهران در مجلس به اینکه چرا درخواست اینترنت بدون فیلتر را داشته، آمده است: «این درخواست در پی اعلام اعطای اینترنت بدون فیلترینگ از سوی وزارت ارتباطات به جامعه رسانه ای کشور بوده، روند و قاعده‌ای که در سال‌های اخیر مرسوم است.

حمیده زرآبادی، نماینده مجلس دهم در سال ۱۴۰۰ درباره اینترنت بدون فیلتر مسئولان گفته بود: «اینترنتی که در دسترس خیلی از مسئولان است اصلاً نیازی به فیلترشکن ندارند و از بسترهایی هم که فیلتر شده‌اند، مثل تلگرام یا توئیتر هم استفاده می‌کنند هیچ‌گاه هم اتفاقی برای آن‌ها نیفتاده و از این به بعد نیز نخواهد افتاد.» (دنیای اقتصاد)

با وجود این، عیسی‌ زارع‌پور، وزیر ارتباطات طبقاتی شدن اینترنت را رد کرده است، اما شواهد نشان می‌دهد که شبکه ارتباطات کشور به همین سمت و سو پیش می‌رود.

همچنین، به عقیده کارشناسان رفع فیلتر تنها برای عده‌ای ویژه و درخواست رفع فیلترینگ تنها برای یک نفر از سیاست‌گذاران، می‌تواند تبعاتی منفی به دنبال داشته باشد، چرا که گویای اجرای طرح اینترنت طبقاتی است.

مردم از شبکه‌های اجتماعی داخلی استفاده کنند، مسئولان از خارجی‌ها!

از سوی دیگر این در حالیست که سیاست‌گذاران فضای مجازی در کشور بارها سعی کرده‌اند بر شبکه ملی اطلاعات تاکید داشته باشند و استفاده از پیام‌رسا‎ن‌ها و پلتفرم‌های داخلی به مردم توصیه کنند. اما حالا که برخی از مسئولان درخواست اینترنت بدون فیلتر را دارند، به نظر می‌رسد که تمامی سخنان آن‌ها مبنی بر توصیه به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی تنها برای کاربران عادی است، نه خودشان.

بسیاری از مسئولان مدعی هستند که پلتفرم‌های داخلی پاسخگوی نیاز کاربران است و محدودیت‌های اعمال شده بر اینترنت اقدامی ضروری و به نفع جامعه بوده است. اکنون چرا خواستار رفع فیلتر برای خودشان هستند؟

همچنین، همزمان با روند محدود کردن دسترسی مردم عادی به اینترنت آزاد و توسل کاربران به استفاده از فیلترشکن‌ها یا همان وی‌پی‌ان‌ (VPN)، در کشور مسیرهای دسترسی به فیلترشکن‌های رایگان روز به روز سخت‌تر و خرید وی‌پی‌ان‌های غیررایگان نیز در شرایط تحریم برای ایرانی‌ها سخت شده است، اما مسئولان به راحتی از اینترنت بدون فیلتر استفاده می‌کنند.

درحالی که بیش از سه ماه از فیلترینگ گسترده اینترنت به‌ویژه پلتفرم اینستاگرام می‌گذرد و بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی و کاربران از فیلترینگ آسیب جدی دیده‌اند و نیازمند حمایت‌ هستند، اما حالا دولت قصد دارد فقط فیلترینگ را برای برخی از افراد، سازمان‌ها و نهادها کاهش دهد! در این میان چه کسی پاسخگوی خسارت‌های مادی و معنوی عموم مردمی از این فیلترینگ خواهد بود؟

منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 68547

ارسال نظر